În doar trei zile, cinci suceveni au fost accidentați în timp ce traversau regulamentar strada. Două cazuri similare au avut loc miercuri, la Suceava și Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Sucevenii continuă să fie accidentați pe trecerile pentru pietoni. Miercuri, alte două persoane au fost acroșate de mașini în timp ce traversau regulamentar strada. Reamintim că atât luni, cât și marți s-au produs accidente similare, înregistrându-se în total cinci cazuri în doar trei zile.

Accidentele de miercuri, 9 decembrie, s-au produs la Suceava și Fălticeni.

Astfel, o adolescentă (14 ani) din Suceava a fost accidentată în timp ce traversa Bulevardul George Enescu, la trecerea de pietoni din dreptul blocului ”Belvedere”. Tânăra a fost acroșată de o suceveancă (60 ani) care conducea o Dacia Logan și care trebuie să acorde prioritate pietonului.

După accident, adolescenta a declarat că nu a suferit leziuni, astfel că șoferița a fost doar amendată.

Cazul de la Fălticeni însă s-a terminat cu un dosar penal pentru șofer. Concret, un localnic (30 ani), care conducea un Volkswagen pe strada Sucevei l-a accidentat pe un bărbat (57 ani) din județul Galați. Pietonul traversa strada pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată în mod corespunzător.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul din Fălticeni, dar nu a rămas internat.

Totodată, cei implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului, și de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto, care nu a acordat prioritate de trecere care traversa în mod regulamentar.

Prin urmare, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de