Transportul de materiale lemnoase, depistat de Daniel Bodnar la Frasin, avea nereguli. Firma a fost amendată cu 3.000 lei, iar lemnul confiscat. Continuă verificările privind legalitatea transportului de la Mălini


Intră acum și în grupul de

Verificările autorităților au arătat că, transportul de materiale lemnoase, depistat în noaptea de marți spre miercurii de activistul de mediu Daniel Bodnar, a fost efectuat cu nereguli. În același timp, continuă verificările privind legalitatea transportului de la Mălini. Pe lângă asta, în ambele cazuri continuă și cercetările privind agresiunile ce au avut loc în timpul urmăririi celor două transporturi.

Astfel, în ceea ce privește transportul de la Frasin, firma care opera transportul a fost amendată cu 3.000 lei, fiind confiscată și cantitatea de 18,07 mc lemn rotund de fag, în valoare de 5.421 lei.

Foto: Facebook/Bodnar Daniel

Totodată, s-a adeverit faptul că ansamblul de vehicule a fost supraîncărcat, fapt pentru care au fost aplicate mai multe amenzi și ridicate plăcuțele de înmatriculare.

Pe lângă asta, în cauză continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, adică privind elucidarea circumstanțelor în care s-a produs tamponarea dintre mașina în care se afla Bodnar și mașina condusă de fiul proprietarului firmei sancționate.

În același timp, continuă verificările privind transportul de la Mălini, unde activistul a fost rănit.

Deocamdată se știe că în data 09.12.2020, orele 15:13:29 a fost emis de către un ocol silvic din județul Bacău un aviz de însoțire cu o cantitate de 20,51 mc molid bușteni gater și 4,43 mc brad bușteni gater, având punctul de descărcare în Mălini. Urmează ca specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere să efectueze cubajul.

Totodată, având în vedere agresiunea ce a avut loc, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „lovirea sau alte violențe”.


Intră acum și în grupul de