Frontieristii sireteni, comisarii Garzii Financiare si vamesii, la vanatoare de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret împreună cu Garda Financiară Suceava şi cu lucrători din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi au efectuat marţi, o acţiune pe linia combaterii traficului cu bunuri accizabile confiscând de la mai mulţi cetăţeni români şi ucraineni, 2.110 pachete de ţigări în valoare de 8.641 lei şi aplicând amenzi în valoare de 51.500 de lei. Potrivit purtătorului de cuvînt al IJPF Suceava, comisar Ilie Porch- Seriţan, a fost oprit în trafic pentru control un autoturism marca „Ford”, condus de către cetăţeanul român A. Andrei, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Siret. În urma controlului autoturismului, au fost descoperite 340 pachete de ţigări marca „Viceroy”, fără documente legale de provenienţă.

Ţigările în valoare de 1.394 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 20000 lei.

De asemenea, într-o parcare din Siret a fost identificat cetăţeanul ucrainean H. Oleh, în vârstă de 24 de ani, având asupra sa cantitatea de 500 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, fără documente legale de provenienţă. Ţigările, în valoare de 2.040 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional de către poliţiştii de frontieră, cu amendă în valoare de 1500 lei.

În cadrul aceleaşi acţiuni poliţiştii de frontieră au descoperit într-un spaţiu închiriat de către D. Cezar, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în Siret, cantitatea de 1.170 pachete de ţigări de diferite mărci în valoare de 4.797 lei. Bunurile au fost predate pe bază de proces verbal Gărzii Financiare Suceava care a sancţionat persoana în cauză cu amendă în valoare de 30.0000 lei.

Tot, marţi la P.T.F. Vicov, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „Daewoo”, cetăţeanul ucrainean, I. Vitalii în vârstă de 29 de ani. În urma verificării amănunţite asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la control, un număr de 1.350 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 5.534 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.


Intră acum și în grupul de