Primele variante ale autostrăzii A 7 au intrat în dezbatere. Gheorghe Flutur: Trebuie să ne grăbim cu documentația tehnică pentru scoaterea la licitație a lucrării//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că a participat la o primă videoconferință privind traseele autostrăzii A7 Siret-Suceava-București.

El a spus că proiectanții au prezentat mai multe variante de traseu.

Astfel, între Suceava și Siret au fost prezentate cinci variante de traseu, din care trei prin estul municipiului Suceava, iar două prin vestul municipiului în timp ce traseul Pașcani-Dolhasca-Suceava are șase variante de traseu pe Valea Siretului, variante care sunt în paralel cu calea ferată, dar și variante dinspre Dolhasca spre Fălticeni care ocolesc acest municipiu prin vest sau est.

„Am salutat că s-au ținut de cuvânt”, a spus Flutur.

El a arătat că sugestia este să existe câteva zone impuse cum e Vama Siret care trebuie modernizat sau conectarea la Aeroportul Suceava.

„Se ține seama de rețelele de înaltă tensiune, se ține seama de căile ferate și intersecția autostrăzii cu căile ferate, se ține seama de intersecția cu drumuri naționale, județene și comunale, se ține seama de rezervații naturale și restricțiile în aceste rezervații și mă refer la Pădurea Zamostea, fiind una din variante spre Siret”, a spus Flutur.

El a menționat că a fost o primă punere în temă a autorităților și că între cei 25 de participanți la videoconferință au fost și primari de la Siret, Suceava, reprezentanți ai APM, ai Apele Române.

„Am convenit cu CNAIR și proiectanții să venim cu observații după 10 ianuarie față de aceste propuneri de trasee”, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat că această autostradă este prinsă în Programul de Recuperare și Reziliență cu finanțare din fonduri europene.

„Toată lumea este interesată să grăbim documentația tehnică pentru a fi pusă la dispoziția beneficiarului ca să se poată scoate la licitație lucrările”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de