Prințul Paul al României anunță că este unic executor judecătoresc al întregii averi a bunicului său Regele Carol al II-lea, iar drepturile de succesiune vor fi redeschise în 21 decembrie 2020 la Tribunalul de la Lisabona


Intră acum și în grupul de

Biroul de presă al Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Paul al României  a transmis, marți, redacției News Bucovina un comunicat de presă prin care anunță acțiunile întreprinse de Prințul Paul al României privind drepturile de succesiune.

Reamintim că Prințul Paul a revendicat în județul Suceava 40.000 de hectare de pădure în Broșteni și Crucea, dar Comisia județeană de fond funciar Suceava a decis invalidarea solicitării întrucât cererea de restituire a fost depusa în nume propriu de Paul Lambrino, iar potrivit legislației, solicitantul trebuia să fie tatăl acestuia, Carol Mircea, care era în viață la data depunerii cererii.

Paul al României a contestat în instanță decizia Comisiei Județene de fond funciar Suceava, dar a pierdut procesul.

Acum, Paul al României anunță că începe acțiunile privind drepturile de succesiune, potrivit comunicatului de presă pe care îl prezentăm integral.

În data de 6 ctombrie 2020, Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Paul al României, însoțit de distinsul său avocat, dr. Luis Rolo, a fost desemnat sub jurământ unic executor judecătoresc al întregii averi a bunicului său (Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României, care a decedat la Estoril în 1953); drepturile de succesiune vor fi redeschise în 21 decembrie 2020 la Tribunalul de la Lisabona.

Prințul Carol Mircea al României (tatăl Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Paul al României), a câștigat dreptul de a fi numit oficial primul fiu născut, șef al Familiei Regale a României și șef al Casei Regale a României cu 37,5% din averea tatălui său, Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României; mai tânărul său frate, fostul rege Mihai, având drept la 37,5% iar Prințesa Elena (născută Lupescu) cu drept la 25%. Fostul rege Mihai al României a recunoscut de asemenea faptul că fratele său mai mare s-a născut dintr-o căsătorie legală a Prințului Moștenitor Carol, mai târziu Regele Carol al II–lea al României, cu Prințesa Moștenitoare Ioana Valentina a României. Decizia portugheză din 1955, după moartea Majestății Sale Regelui Carol al II-lea al României în 1953, a constatat căsătoria legală și nu morganatică – prin urmare recunoscută precum o căsătorie regală.

Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Paul al României a acceptat această onoare de a fi unic executor judecătoresc al averii bunicului său și își va îndeplini îndatoririle cu respect deplin pentru viitoarea hotărâre a Înaltei Curți a Portugaliei. Prinţul Paul a declarat totodată că se va asigura că toate cele cinci fiice ale fostului rege Mihai al României, care a decedat în 2017, vor fi înștiințate și tratate în mod egal cu 1/5% din cei 37,5%, dreptul tatălui lor.


Intră acum și în grupul de