Ministrul Udrea va semna la Suceava doua proiecte promovate prin POR (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va semna, sâmbătă, la Suceava, contractele de finanţare a proiectelor de refacere a Cetăţii de Scaun a Sucevei, în valoare de 11 milioane de euro şi cel de modernizare a Ambulatorului Spitalului Judeţean Suceava, în valoare de un milion de euro, ambele promovate prin Programul Operaţional Regional.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va discuta cu autorităţile sucevene despre promovarea de proiecte cu finanţare europeană prin POR şi prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Totodată, vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu şi primarul Ion Lungu, vor prezenta ministrului strategia pentru promovarea de proiecte cu finanţare internă cum ar fi cele de anvelopare a blocurilor, de construcţie a unor cămine culturale sau de baze sportive.

Ministrul Elena Udrea este aşteptată, sâmbătă la ora 14 la Gura Humorului unde va inaugura pârtia de schi construită printr-un proiect european, dar unde va analiza şi dezvoltarea acestei staţiuni turistice.

Mai mult, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va merge sâmbătă şi la Vatra Dornei pentru a discuta despre dezvoltarea turismului balnear.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că autorităţile sucevene doresc să promoveze împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului un proiect turistic de genul „Traseul Verde” care are în vedere staţiunile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

El a arătat că toate aceste staţiuni au ca punct comun sporturile de iarnă, iar fiecare în parte are atracţii specifice.

Astfel, Gura Humorului este un punct important pentru turismul cultural-religios, Câmpulung Moldovenesc are ca atracţie turismul în aer liber, cu trasee montane, codrii seculari, masivele Rarău şi Giumalău, iar Vatra Dornei este recunoscută pentru turism balnear.


Intră acum și în grupul de