5.500 de cetateni straini cu sedere legala in Romania au fost ajutati in vederea integrarii sociale


Intră acum și în grupul de

Derulat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA) Suceava, în perioada iulie 2009 – februarie 2010, proiectul intitulat “Împreună cu şi pentru resortisanţii ţărilor terţe” s-a încheiat cu succes, atingându-şi scopurile şi obiectivele.

Aşa cum au declarat miercuri reprezentanţii ADRA, în cadrul unei conferinţe de presă care a marcat încheierea acestui proiect, pe toată durata derulării lui s-a urmărit crearea unui cadru de informare şi integrare socială a resortisanţilor (cetăţenilor ţărilor care nu fac parte din Uniunea Europeană) care se află pe teritoriul României.

În acest scop, a fost elaborat un ghid, denumit “Ghidul resortisanţilor ţărilor terţe”, care este util atât pentru resortisanţi cât şi pentru funcţionarii Serviciului de Imigrări. Editat în limba română, engleză, hindi, persană şi rusă, în 6000 de exemplare, volumul le oferă acestora informaţii cu privire la drepturile şi obligaţiile care le revin atunci când sunt în teritoriul României, procedurile şi condiţiile pe care le implică iniţierea unei afaceri. Tot ghidul îi informează cu privire la transport, întemeierea unei familii, servicii sociale şi medicale, locuinţe, educaţie şi cultură, etc.

Beneficiarii proiectului au fost 5.500 de resortisanţi cu şedere legală în România, 100 de reprezentanţi ai Serviciilor pentru Imigrări Judeţene, ai Centrelor Regionale de Cazare şi proceduri pentru Solicitanţii de Azil, reprezentanţi ai mass-media şi comunităţilor locale din aria de desfăşurare a proiectului, Suceava, Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Baia Mare.

Proiectul a fost finanţat de Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.


Intră acum și în grupul de