Presedintele CJ Suceava, preocupat de dimensiunea reala a gripei AH1N1 in Ucraina


Intră acum și în grupul de

În urma prezentării în cadrul şedinţei de miercuri a CJ Suceava a situaţiei îmbolnăvirilor de gripă cu virus AH1N1 în judeţ, de către directorului DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, i-a cerut acestuia, ca în baza colaborării între cele două ţări sau a colaborării cu autorităţile din regiunea Cernăuţi, să afle dimensiunea adevărată a incidenţei acestei boli în Ucraina, arătând că numeroşi suceveni se duc în Ucraina şi nu ştiu riscurile de a contacta această boală.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că ştie că autorităţile din Ucraina au tendinţa de a „băga sub preş” astfel de informaţii, amintind de perioada gripei aviare când autorităţile române nu reuşeau să afle situaţia din ţara vecină.

Directorul DSP Suceava a spus că din câte s-a observat, virusul care există în Ucraina este de o virulenţă mai mare decât cel din România, iar Suceava este „o zonă tampon de contact cu Ucraina” şi din acest motiv consideră că este necesară vaccinarea locuitorilor din localităţile aflate în zona de graniţă, aceasta fiind unica formă de protecţie.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că este important ca serviciile de sănătate să fie în alertă.

Peste 37 000 de suceveni s-au vaccinat împotriva gripei noi de la debutul campaniei şi până în prezent, majoritatea dozelor de CantGrip fiind administrată grupelor populaţionale considerate la risc.

De la debutul pandemiei, în judeţul Suceava au fost confirmate prin analize medicale efectuate la Institutul Cantacuzino un număr de 214 persoane cu gripă cu virus AH1N1.

Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava un număr de 53 000 de doze de vaccin CantGrip.


Intră acum și în grupul de