Primăria Vatra Dornei neagă informațiile legate de o eventuală carantinare a municipiului: Stațiunea nu va fi închisă în perioada sărbătorilor de iarnă

Primăria Municipiului Vatra Dornei a transmis printr-un comunicat de presă semnat de viceprimarul Marius Rîpan, că respinge vehement informațiile apărute in spațiul public conform cărora stațiunea ar fi închisă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit viceprimarului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis ca localitatea Vatra Dornei, care a înregistrat în ultimele 14 zile o incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 de 4,05 la mia de locuitori cu focare şi de 3,38 la mie fără focare, să intre in scenariul roșu și că nu s-a pus în discuție carantinarea localității

„Vatra Dornei s-a mai aflat în acestă situație în mai multe intervale, în ultima lună, fără ca activitatea hotelierilor să fie afectată. Restaurantele din incinta unităților de cazare au, și in acest context, dreptul de a funcționa cu respectarea tuturor normelor de sănătate publică aflate in vigoare!”, a precizat Rîpan.

Mai mult, acesta subliniază că în cazul diminuării cazurilor active din ultimele 14 zile, în ședințele viitoare ale CJSU, se poate reveni la scenariul galben.

„Facem, însă, și pe această cale apel la dorneni și turiști să respecte regulile de distanțare socială și igienă, tocmai pentru a putea menține situația epidemiologică sub control”, a continuat viceprimarul.

El consideră „cel puțin malițioase” apariția unor articole care să inducă stare de panică în rândul populației sau de neîncredere în rândul turiștilor care și-au rezervat deja locuri în stațiune pentru perioada sărbătorilor.