Pierdere pentru lumea medicală din Rădăuți. Dr. Dan Ștefan Rusu, diagnosticat cu COVID-19 a murit. Traian Andronachi: Am pierdut un coleg, un profesionist, un medic de excepție


Intră acum și în grupul de

 Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a anunțat, miercuri seara, că fostul director medical al unității medicale, dr. Dan Ștefan Rusu, a încetat din viață ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, fiind diagnosticat cu COVID-19.

Traian Andronachi a spus că este o zi trista pentru Spitalul Municipal Rădăuți.

„După ce în 30 septembrie am pierdut o colegă, doamna asistentă, Rodica Mariana Petrariu, răpusă de COVID,  astazi am mai pierdut dintre noi un coleg, un profesionist, un medic de excepție”, a spus managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

El a menționat că Dan Ștefan Rusu a activat în cadrul secției de psihiatrie a spitalului municipal din 1989, ocupand de-a lungul timpului pozițiile de șef de sectie și director medical al Spitalului Municipal Rădăuți.

„Domnului medic, doctor în medicină, Rusu Dan Ștefan, ne rugăm „să-i fie țărâna ușoară” și Dumnezeu sa-l odihnească în Împărăția Sa! Condoleanțe indureratei familii!”, a transmis Traian Andronachi.

Dan Ștefan Rusu a absolvit în 1980 Facultatea de Medicină Generală la UMF Gr.T.Popa din Iași, iar apoi a lucrat în Siret până în 1989 când a început activitatea la Spitalul Municipal Rădăuți.

El a fost diagnosticat cu infecție cu SARS-CoV-2 în 17 noiembrie, iar din 22 noiembrie a fost internat în SM Rădăuți, iar ulterior a fost transferat la un spital din Iași.


Intră acum și în grupul de