Hotelul blestemat: un mort si 16 persoane intoxicate la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce în urmă cu aproximativ un an un hotel de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Gura Humorului a ars din temelii, joi, 16 persoane au fost internate în spital, între care doi copii în vârstă de patru şi respectiv opt ani, cu toţii reclamând serioase semne de intoxicare cu o substanţă ce nu a fost încă depistată.

Grav este faptul că o persoană ce fusese cazată în regim single la etajul unu al clădirii a fost găsită moartă organele de poliţie efectuând cercetări pentru a afla cu exactitate cauza morţii acesteia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, până în prezent un număr de 16 persoane au primit îngrijiri medicale în urma intoxicaţiei cu o substanţă necunoscută, ce se manifestă ca una cu monoxid de carbon, starea pacienţilor fiind în momentul de faţă considerată bună.

Medicul sucevean a mai spus că pacienţii, care au acuzat ameţeli, greţuri, vărsături şi oboseală musculară, au primit la Spitalul Judeţean Suceava soluţii perfuzabile, iar o parte dintre ei urmează să fie externaţi în cel mai scurt timp, doar copii rămânând sub supraveghere medicală.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat că o echipă a instituţiei a prelevat probe de aero-microfloră din camerele hotelului respectiv şi s-au efectuat dozări ale nivelului de bioxid de carbon, menţionând şi faptul că specialişti din cadrul Compartimentului de control şi supravegherea stării de sănătate a populaţiei au rămas să verifice şi alte aspecte care ar putea avea legătură cu cazul.

Marinela Grădinaru a arătat că se aşteaptă rezultatul necropsiei persoanei găsite decedate într-una din camerele hotelui şi se speră că vor fi mai multe elemente care să clarifice cauza acestei intoxicaţii.

Primul pacient a ajuns la spital miercuri seară, având simptome neurologice, şi a fost internat în secţia de neurologie a unităţii, acesta fiind cazat în camera de hotel unde a fost găsit mort un bărbat.

Gheorghe Filipciuc, proprietarul hotelului din Suceava unde a avut loc incidentul, a declarat că joi dimineaţă persoanele cazate în trei camere au reclamat la recepţie că au dureri de cap, iar personalul unităţii a chemat firma care a montat centrala termică pentru a regla instalaţia.

Trebuie de remarcat faptul că toate cele 22 de persoane aflate în hotel la acel moment au fost evacuate. Filipciuc a spus că pe masa din camera în care a fost găsit decedat turistul se aflau medicamente pentru tratarea afecţiunilor cardiace şi trei sticle goale de bere.

Proprietarul hotelului susţine că au fost luate probe de aer din fiecare cameră şi că se aşteaptă rezultatul analizelor pentru a se stabili dacă a fost vorba despre intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Conform sursei citate, cele 15 camere ale unităţii sunt încălzite cu o centrală termică de generaţie nouă, cu ventiloconvectoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Suceava, Gabriel Panţiru, Poliţia efectuează cercetări împreună cu echipe mixte de specialişti în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-au intoxicat persoanele cazate în hotel şi a cauzei decesului lui Daniel C. (45 ani) din Focşani.


Intră acum și în grupul de