DSVSA Suceava a stabilit ca apa minerala Dorna este perfecta din punct de vedere organoleptic


Intră acum și în grupul de

O alertă bacteriologică a fost declanşată de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor privind un lot de câteva tone de apă minerală Dorna, depozitat în incinta fostei fabrici Coca Cola din localitatea bihoreană Săcădat, asupra căruia exista suspiciunea că ar fi contaminată. DSVSA Bihor menţionează că a primit nişte sesizări venite de la consumatori că apa nu este corespunzătoare din punct de vedere calitativ.

În cazul unor astfel de sesizări se declanşează alerta rapidă şi astfel DSVSA Bihor a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar aceasta, la rândul ei, DSVSA Suceava.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, la faţa locului s-a constatat că „Fabrica Dorna corespunde tuturor normelor de siguranţă, iar apa îmbuteliata este perfectă din punct de vedere organoleptic”.

Mai mult, rezultatele probelor prelevate din lotul inclus în sistemul rapid de alertă au relevat că „apa se încadrează în parametrii normali ce corespund specificaţiilor tehnice şi cerinţelor legale româneşti şi europene”.

Aceasta nu este prima alertă care încriminează o fabrică dorneană, neconfirmată de investigaţii. În luna octombrie a anului trecut, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a fost alertată de instituţia omoloagă din Cluj Napoca că laptele furnizat de SC „Dorna Lactate”, prin Programul guvernamental „Laptele şi cornul”, din două loturi, nu ar fi corespunzător, provocând probleme în rândul elevilor din două şcoli clujene. Analizele de laborator efectuate pe probele existente în fabrică nu au confirmat suspiciunile, laptele deteriorându-se în timpul transportului şi al depozitării.


Intră acum și în grupul de