Baisanu vrea propuneri de perspectiva in ceea ce priveste schimbarea statutului PNL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Statutul PNL ar trebui să se adapteze pe noua forma de organizare, pe regiuni”, a declarat joi, liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, referindu-se la faptul că forma de administrare pe regiuni va trebui să fie implementată şi în România, în condiţiile în care acest mod de împărţire administrativ-teritorială este aplicat de ţările membre UE.

Preşedintele PNL Suceava este de părere că propunerile de schimbare a Statutului partidului trebuie să fie de perspectivă şi să fie cel puţin cu un pas înainte în ceea ce priveşte organizarea teritorială.

Băişanu a apreciat că judeţul Suceava ar putea fi de sine stătător o regiune, Bucovina, subliniind că această zonă are toate caracteristicile unei regiuni distincte.

Totodată, preşedintele PNL Suceava a mai spus că în condiţiile în care regiunile vor fi constituite din două sau trei judeţe, atunci Suceava ar putea fi mai apropiată, istoric şi economic, de Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Neamţ, decât de judeţul Botoşani. „Ar fi mai multe compatibilităţi cu Bistriţa Năsăud, cu Maramureş sau cu Neamţ”, a arătat liderul liberal, apreciind că aceasta s-ar putea numi Regiunea Nordului.


Intră acum și în grupul de