PNL Suceava reclama nerespectarea procedurilor legale la distribuirea fondurilor pe localitati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, i-a solicitat joi preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să-şi revizuiască atitudinea şi „forma anarhică de a repartiza banii publici” subliniind că cetăţenii judeţului au drepturi egale. „Când era în opoziţie, Gheorghe Flutur clama dreptatea cerând să se împartă corect aceşti bani. Atunci era cu drapelul dreptăţii în mână”, a arătat liderul liberal sucevean.

Băişanu a apreciat că modul în care şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur şi consilierii judeţeni PD-L au decis să distribuie fondurile pentru localităţi dovedeşte că aceştia consideră judeţul ca o moşie a lor. „Preşedintele CJ, susţinut de majoritatea PD-L au făcut ce au vrut, ca pe moşia lor. Bani ce trebuiau să fie împărţiţi echilibrat au fost împărţiţi preferenţial pentru localităţi cu primari PD-L, ca şi cum ar fi adus banii de la el de acasă”, a spus preşedintele PNL. El s-a întrebat cu ce sunt vinovaţi cetăţenii din localităţile unde nu sunt primari PD-L că nu pot beneficia de bugete care să asigure supravieţuirea localităţii.

Băişanu a mai arătat că la şedinţa de miercuri a CJ Suceava, cel mai important proiect de hotărâre, cel privind repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor localităţilor a fost prezentat consilierilor judeţeni cu o jumătate de oră înainte de şedinţă, fiind astfel încălcată prevederea potrivit căreia proiectele de hotărâre trebuie transmise consilierilor judeţeni cu trei-cinci zile înainte pentru a putea fi analizate corect şi amendate. „Legea trebuie să fie respectată chiar şi de cei de la putere”, a spus Băişanu, care a cerut prefectului să nu dea aviz de legalitate acestei hotărâri pentru că nu a fost respectată procedura legală.

Preşedintele PNL Suceava a mai arătat că şi un cetăţean din Mozambic care citeşte această hotărâre îşi dă seama că majoritatea fondurilor au fost distribuite localităţilor cu primari PD-L.


Intră acum și în grupul de