IPS Calinic, sesizat că parohii din județ sunt moștenite din tată-n fiu și că unor salariați neclericali din arhiepiscopie li se ridică salariile de preoți și sunt folosite în ale scopuri: Situația va fi discutată în Consiliul Eparhial


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a fost sesizat că unor salariați neclericali din arhiepiscopie li se ridică salariile de preoți care ar folosi banii în alte scopuri, dar și că parohii din județ sunt moștenite din tată-n fiu.

Astfel, un salariat necrelical îi transmite IPS Calinic că marea majoritate a parohiilor sunt moştenite din tată-n fiu, precum la Rădăuţi, Fălticeni, Siret, Dorneşti, Horodnic, Bivolărie.

„Întrebarea mea este alta, şi anume, să ne spuneţi şi nouă, salariaţilor neclericali, care lege şi articol prevede obligativitatea unei împuterniciri anuale, pentru ca preoţii să ne ridice salariile lunare şi să le folosească în alte scopuri, de exemplu să plătească salariile preoţilor coslujitori, şi ce măsuri veţi lua în această situaţie? Avem şi noi copii, avem cheltuieli de întreţinere şi trebuie să ne asigurăm coşul zilnic”, arată respectivul salariat neclerical.

IPS Calinic i-a răspuns public acestuia arătând că de la venirea sa în această eparhie şi până în prezent, nu i-au fost semnalate astfel de practici.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților îi transmite salariatului că dacă astfel de practici au existat şi încă există, în permanenţa Consiliului Eparhial de joi se vor discuta cele semnalate şi vor fi luate măsurile ce se impun.

„Vă asigur că de luna aceasta veţi primi drepturile ce vi se cuvin”, a conchis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de