Cătălin Nechifor cere tratament egal pentru aeroporturi după ce Aeroportul Suceava a fost exclus de Guvern de la obținerea de subvenție pentru compensarea pierderilor generate de pandemie


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis, joi, în ședință,  alocarea sumei de 20,72 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului pentru susținerea activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an.

Este vorba despre cinci aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internațional Iaşi, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău).

Suma de bani este alocată pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie – iunie ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor a declarat că este o decizie incorectă.

„Mi se pare o decizie incorectă față de Suceava să nu acorzi tratament egal așa cum a făcut guvernul pentru alte aeroporturi din țară. Asta este o discriminare profundă și aici se vede că nu s-a ținut de culoarea politică din moment ce Doljul și Bacăul sunt județe roșii. Prin urmare, sper ca cei care conduc județul să ia măsuri urgente de corectate a acestei nedreptăți”, a declarat Nechifor.


Intră acum și în grupul de