Ce s-a intamplat la Hotelul „Aristocrat” ? (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lumea hotelierilor din municipiul şi judeţul Suceava se întreabă în momentul de faţă ce s-a putut întâmpla la unitatea hotelieră situată la ieşirea din oraş, Aristrocrat, şi care a atras atenţia întregii ţări după ce 16 oameni au ajuns la spital iar un bărbat de 45 de ani din Focşani şi-a pierdut viaţa.
Până în momentul de faţă nimeni nu poate da un verdict cu exactitate asupra cauzelor incidentului de acolo.

Autorităţile îşi continuă ancheta, poliţiştii ridică din umeri şi aruncă responsabilitatea în spatele procurorilor, procurorii efectuează cercetări şi nu spun nimic şi nimeni nu poate răspunde la întrebarea … ce s-a întâmplat la Aristocrat?

Cât de greu poate fi să stabileşti condiţiile care au condus la producerea unui incident care a trimis în spital 17 oameni? Din păcate toată lumea se fereşte să vorbească despre acest lucru iar atunci când o face lansează doar supoziţii şi ipoteze care aşteaptă confirmarea.

Intrigat de insistenţa cu care solicitam informaţii de la o instituţie care îşi desfăşoară activitatea în slujba cetăţeanului, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Gabriel Panţîru ne-a declarat până la urmă în termeni foarte seci doar că “la unitatea hotelieră unde a avut loc incidentul se continuă cercetările”.

Doar 7 persoane mai sunt internate în spital

Din fericire starea de sănătate a pacienţilor care au fost aduşi la spital de la hotelul Aristocrat este bună iar din cele 16 persoane doar 7 au mai rămas internate pentru analize medicale amănunţite. Din păcate medicii însă nu au reuşit să identifice natura substanţei otrăvitoare urmând ca numai legiştii să se pronunţe în legătură cu provenienţa acesteia.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, dr. Tiberius Brădăţan, “toţi pacienţii care au mai rămas internaţi sunt bine şi urmează ca în cel mult o zi să fie externaţi şi ei. Nu sunt probleme şi nici complicaţii iar în funcţie de cum vor putea găsi un mijloc de deplasare toţi pacienţii vor părăsi spitalul”.

Blestem sau simplu ghinion

Hotelul Aristocrat, situat la ieşirea din municipiul reşedinţă de judeţ spre Gura Humorului pare urmărit de blestem. De altfel asta este şi varianta pe care tot mai mulţi oameni tind să o îmbrăţişeze. Cu aproximativ un an de zile în urmă acelaşi hotel a ars din temelii şi doar norocul a făcut ca atunci să nu se înregistreze nici o victimă.

Acum necazul s-a abătut din nou asupra locului. Proprietarul hotelului susţine că au fost luate probe de aer din fiecare cameră şi că se aşteaptă rezultatul analizelor pentru a se stabili dacă a fost vorba despre intoxicaţie cu monoxid de carbon sau este vorba de altceva.

Cele 15 camere ale unităţii sunt încălzite cu o centrală termică de generaţie nouă, cu ventiloconvectoare dar construcţia nu beneficiază totuşi de toate avizele necesare funcţionării ba mai mult conducerea societăţii nici nu s-a sinchisit să solicite o verificare prealabilă a instalaţiei înainte de a da clădirea în funcţiune.

Singura decizie clară a venit din partea conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava care a decis întreruperea activităţii din unitatea hotelieră până la finalizarea anchetei aflate în derulare şi rezolvarea problemelor existente.


Intră acum și în grupul de