Doua autoturisme si peste 4000 pachete de tigari, retinute la Radauti


Intră acum și în grupul de

Ţigări de contrabandă de aproape 180 milioane de lei vechi şi două maşini au fost reţinute de poliţiştii rădăuţeni. Potrivit IPJ Suceava, joi, în jurul orei 11.30, aceştia au oprit în trafic un autovehicul condus de un cetăţean ucrainean P. Vitalii, de 28 ani, în care se mai afla P. Vasil ,de 26 ani, tot cetăţean ucrainean şi un microbuz, condus de D. Ioan, din municipiul Suceava.

În microbuz poliţiştii au dat peste patru sacoşe conţinând mai multe pachete ţigarete, diferite mărci de provenienţa ucraineană. Cele două autovehicule, împreună cu ocupanţii acestora, au fost duse la sediul poliţiei. În momentul opririi în trafic a microbuzului, M. Calistrat, de 19 ani, din comuna Frumosu, a fugit din interiorul acestuia, dar ulterior a fost identificat şi condus pentru cercetări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector Gabriel Panţiru, în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a reieşit că ţigările depistate în microbuz au fost încărcate în acesta cu puţin timp în urmă din autoturismul ucrainenilor şi din alt autoturism de teren marca, ce era folosit de M. Calistrat.

„În acelaşi timp s-a luat legătura cu Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava împreună cu care a fost verificată şi inventariată cantitatea de ţigarete, constatându-se că în cele patru sacoşe se aflau 4.200 pachete ţigarete de diferite mărci de provenienţa ucraineană, în urma operaţiunilor aceştia procedând la confiscarea întregii cantităţi şi lăsarea în custodia poliţiei în vederea continuării cercetărilor”, precizează inspectorul Panţiru. Valoarea celor 4.200 pachete ţigarete este de 17.928 lei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă” pentru P. Vitalii şi P. Vasil şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „complicitate la contrabandă” pentru M. Calistrat.

Totodată, au fost indisponibilizate la sediul subunităţii în vederea cercetărilor, autoturismul înmatriculat în Ucraina şi autoturismul de teren înmatriculat în Anglia şi folosit de M. Calistrat. Pentru acesta din urmă lucrătorii D.J.A.O.V. Suceava au aplicat şi o sancţiune contravenţională de 20.000 lei.


Intră acum și în grupul de