Un medic care a profesat în anii 70 în Valea Moldovei l-a vaccinat împotriva Covid-19 pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Herman Berkovits a emigrat în 1975 și este medicul personal al premierului israelian


Intră acum și în grupul de

Medicul româno-israelian Herman Berkovits l-a vaccinat, sâmbătă seara, împotriva infecției cu SARS-CoV-2 pe premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Vaccinarea premierului israelian a fost transmisă în direct, cu o zi înaintea lansării campaniei de vaccinare în această țară.

El i-a îndemnat pe israelieni să-și depășească temerile şi scepticismul privind vaccinul împotriva infecției cu noul coronavirus.

Medicul personal al lui Benjamin Netanyahu, Herman Berkovits, este de origine română.

Potrivit CV-ului acestuia, medicul este născut în Târgu Lăpuș și a urmat între anii ·1965 și 1971 cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF), din Cluj-Napoca.

După finalizarea studiilor a fost, în perioada 1972-1973, medic în satul Valea Moldovei din județul Suceava.

El a emigrat cu familia în Israel în 1975, iar din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în orașul Ierusalim.

De la începutul celui de-al doilea mandat de premier al lui Benjamin Netanyahu el a fost desemnat medicul personal al premierului israelian.


Intră acum și în grupul de