Patru containere pentru puncte de triaj epidemiologic, dar și radiatoare, saltele, cearșafuri și pături au fost distribuite spitalelor din Suceava, Rădăuți și Siret. 350 de pături și 700 de cearșafuri au ajuns la Școala de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că în cursul zilei au fost distribuite patru construcții ușoare din elemente modulate, patru radiatoare electrice, precum și elemente de cazarmament, respectiv 4 paturi, 4 saltele, 354 pături, 1504 cearșafuri au fost distribuite în mai multe localități din județ.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – spital suport COVID-19 faza I a primit o construcție ușoară din elemente modulate, un radiator electric, precum și 800 cearșafuri;

Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți – spital suport Covid-19 faza a II-a a primit o construcție ușoară din elemente modulate, un radiator electric, precum și patru paturi, patru saltele, patru pături și patru cearșafuri.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – spital suport Covid-19 faza a II-a, respectiv Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret au ajuns două construcții ușoare din elemente modulate și două radiatoare electrice.

Totodată, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au ajuns 350 pături și 700 cearșafuri.

Aceste materiale vor fi destinate organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic pentru populația afectată de manifestarea riscului epidemiologic SARS-CoV-2, care se va prezenta pentru acordarea asistenței medicale de specialitate în unitățile sanitare din județul Suceava, pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în cadrul unităților medicale, pentru asigurarea asistenței medicale specializate, respectiv pentru dezechiparea, decontaminarea și dezinfecția personalului medical angrenat în gestionarea riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19.

Materialele provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, prin Hotărârea nr. 90 din data de 09.12.2020, către Administrația Națională a Rezervelor de Stat.