Senatorul USR-PLUS George Mîndruță: Va trebui să colaborăm și cu PNL Suceava. Gheorghe Flutur este un om decent care este înclinat spre dialog sau ar trebui să-și dezvolte calitățile astea de acum încolo//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruță a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că USR-PLUS își propune să colaboreze cu PNL Suceava inclusiv în ceea ce privește numirile de prefect și subprefect, dar consideră că la instituțiile deconcentrate vor trebui organizate, transparent, concursuri pentru ca administrația să fie reprofesionalizată.

Mîndruță a explicat că, la Suceava,  între USR-PLUS și PNL nu au fost atacuri din ambiții personale, ci pe situații punctuale nerespectate de liberali.

„Contrele din campanie au fost pe anumite lucruri punctuale, pe care ei nu și le-au respectat sau nu le-au dus la îndeplinire, sau au încălcat anumite lucruri. Nu au fost contre plecând de la ambiții personale”, a spus senatorul USR-PLUS.

El a arătat că la nivel local va exista o colaborare între USR-PLUS și PNL.

„La nivel local bănuiesc că vom avea o discuție cu conducerea PNL pentru că suntem în alianță și vreau să cred că și ei se gândesc în primul rând la binele și interesul Sucevei. Este evident că va trebui să colaborăm. În ce formulă rămâne de văzut”, a menționat Mîndruță.

Senatorul USR-PLUS a subliniat că ușa sa este deschisă oricui și domnului Flutur și domnului Gheorghiu și crede că se va găsi o cale de cooperare.

„Vor fi și discuții legate de viitorii prefecți și subprefecți. Prin agrementul făcut la București Alianța USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți la nivelul țării. Nu pot să confirm sau să infirm, punctual, pe județe, unde vor fi aceste poziții, dar discuții vor fi cu siguranță. Trebuie să dăm dovadă de maturitate politică în primul rând față de alegători”, a declarat George Mîndruță.

El a arătat că oamenii s-au săturat de aranjamente făcute în spatele ușilor închise, de nerespectarea cuvântului dat și „de dorința asta de a lua totul”.

„Trebuie să fim transparenți și să oferim decență și profesionalism alegătorilor pentru că este esențial să recâștigăm încrederea societății”, a declarat Mîndruță.

El a arătat că exceptând funcțiile de prefect, subprefect, secretarii de stat, care sunt funcții politice, pentru toate celelalte funcții din deconcentrate USR PLUS dorește organizarea de concursuri transparente și să fie câștigate de cei mai buni profesioniști.

„Să aducem administrația publică acolo unde îi este locul. Să o reprofesionalizăm și să recâștigăm încrederea oamenilor. Oamenii să aibă din ce în ce mai puține motive de a arăta cu degetul spre funcționarul public”, a spus George Mîndruță.

El a precizat că cei din USR-PLUS au avantajul că nu au fost virusați de metehnele vechii clase politice și sunt mai deschiși către corectitudine, transparență și a face performanță.

„Este clar că domnul Flutur a făcut performanță politică. Este un politician vechi, a ocupat cele mai înalte funcții și în Guvern și la nivel local. Are o experiență politică de netăgăduit, dar cu siguranță este un om decent care este înclinat spre dialog sau ar trebui să-și dezvolte calitățile astea de acum încolo pentru că nu văd de ce ne-am lăsa și eu și colegul meu Radu Ciornei încălecați de cineva. Nu am fost propulsați de cineva în politică, traseul nostru a fost în urma unui vot intern, avem sprijinul total al filalelor județene USR-PLUS”, a explicat Mîndruță.

El și-a exprimat optimismul și convingerea că se va găsi o cale de comunicare cu PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de