Consiliul Județean Suceava a alocat 1,5 milioane de lei Primăriei Rădăuți pentru a evita debranșarea de la gaz natural


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, în ședință online alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru municipiul Rădăuți care să evite debranșarea de la gaz natural și să plătească o parte din datoriile de circa un milion de euro către furnizorul de gaz natural.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că urmare a solicitării venite din partea Primăriei municipiului Rădăuți care întâmpină dificultăți la plata facturilor restante către furnizorul de gaz, riscând deconectarea, a propus repartizarea sumei de 1.500.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Judeţean Suceava.

În cadrul ședinței, consilierul județean PSD Cezar Ioja a semnalat că alocările din fondul de rezervă se fac cu preponderență către primăriile cu primari PNL arătând că în situații dificile se află și localități cu primari PSD, lăsând să se înțeleagă că primarii PNL sunt favorizați de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este și liderul PNL Suceava.

În replică, Flutur a spus că nu el face aceste repartizări de fonduri, ci Consiliul Județean Suceava în urma solicitărilor primăriilor și după analizarea situațiilor respective.

Reamintim că luna trecută primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, pentru News Bucovina că a constatat că situația financiară a municipiului este complicată, că a mers la Guvern pentru găsirea unei soluții pentru ieșirea din criză.

Bogdan Loghin a spus că la preluarea mandatului a găsit neplătită la ACET suma de 2,2 milioane de lei, sumă ce reprezintă plata la apa meteorică și că a negociat o eșalonare a plății.

Mai mult, el a precizat că găsit o hotărâre judecătorească definitivă în valoare de 1,2 milioane de lei noi la Servicii Comunale neplătită, iar alte procese cu aceeași firmă sunt în derulare.

Loghin a subliniat că inclusiv ministrul Economiei l-a sunat să-i spună că a fost stupefiat să vadă în sistem ca Rădăuțiul figurează cu plăți restante la gaz în valoare de un milion de euro.

Totodată, el a spus că în perioada de o lună de zile cât a durat transferul de putere, fostul primar a făcut plăți în valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei noi.


Intră acum și în grupul de