Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir: Când vom avea un președinte care își va înțelege rolul de arbitru și garant al Constituției și nu de antrenor al unei echipe politice care încalcă Legea fundamentală ne va fi mai bine. Ce proiect de țară construit în șase ani Klaus Iohannis?//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că situația actuală din țară unde nu mai există repere pornește de la președintele țării care nu-și respectă atribuțiile încercând să controleze, ca într-o dictatură, toate instituțiile.

„Când vom avea un președinte care va înțelege rolul și funcția de președinte cu siguranță ne va fi mai bine. Au trecut șase ani de când Klaus Iohannis este președinte al României. Care este calea pe care Klaus Iohannis o arată României. Care este proiectul de țară construit de Klaus Iohannis în acești șase ani. Sănătate? Nu! Educație? Nu! Siguranță? Nu!”, a spus Cușnir.

El a adăugat că, din păcate, cel care ar trebui să fie garantul respectării Constituției o încalcă și îndeamnă la încălcarea Constituției.

„O instituție puternică înseamnă o instituție care nu-și depășește atribuțiile. Un președinte puternic ar fi acel președinte care ar rezista tentației de a nu se băga acolo unde nu-i fierbe oala.El trebuie să înțeleagă care îi este rolul într-un stat”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

Intră PSD Suceava în ”carantină politică” până în 2024?

Intră PSD Suceava în ”carantină politică” până în 2024? LIVE la Subiectul Zilei, președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 21 decembrie 2020

Liderul PSD Suceava a subliniat că președintele Iohannis a vrut să aibă prim ministrul său, Guvernul său, dar că nu i-a ieșit.

„În loc să copieze democrațiile trainice, puternice europene, Klaus Iohannis nu a reușit nici măcar să-l copie pe Traian Băsescu. Este un jalnic copiator al lui Traian Băsescu. Ce pretenții să ai de la un obscur profesor de fizică ce are împroprietăriri „cu cântec” și care zac în niște sertare în justiție?”, a mai spus Cușnir.

El a subliniat că, din păcate, Klaus Iohannis este un președinte care nu a reușit niciodată să fie mediator, să fie arbitru în politica românească.

„Acum avem o majoritate fragilă. Președintele trebuia să aibă rol de arbitru, de mediator”, a spus Cușnir.

Liderul PSD Suceava a spus că acesta a acționat ca un membru al unei echipe politice, deși trebuie să fie arbitru și s-a întrebat cum ar arăta un meci de fotbal decisiv unde arbitrul să fie proprietarul uneia dintre echipe.

„Arbitrul în loc să fie distant a ținut fățiș cu una dintre echipe. Acest lucru viciază democrația, viciază viitorul acestei țări. Orice compromis faci în detrimentul Constituției și legilor acesta nu se oprește când ai făcut compromisul, ci va avea reprecusiuni grave asupra viitorului acelei țări”, a explicat Cușnir.


Intră acum și în grupul de