Acasă Actualitate Ion Lungu nu recomandă mersul cu colindul și transmite sucevenilor să-și petreacă...

Ion Lungu nu recomandă mersul cu colindul și transmite sucevenilor să-și petreacă sărbătorile alături de familie și să evite deplasările: Nu ne dorim să avem probleme în oraș după sărbători


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că nu recomandă mersul cu colindul în această perioadă solicitând sucevenilor să-și petreacă sărbătorile în familie și să respecte măsurile de protecție sanitară.

Rata de infectare a fost marți de 2,31 la mia de locuitori, a spus primarul care a menționat că este adevărat că și numărul de teste a fost mai mic.



„Trebuie să fim realiști, că în ultimul timp s-au făcut mai puține testări”, a spus Lungu care a adăugat că este mulțumit că municipiul se menține în actuala marjă între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori.

El a spus că a fost întrebat de tot mai mulți suceveni despre cum se va putea merge cu colinda și cum se va proceda de sărbători.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 decembrie 2020

„Eu recomand ca aceste sărbători să le sărbătorim în familie, alături de familie, să ne deplasăm cât mai puțin. Nu recomand să se meargă cu colinda. Îmi doresc ca după sărbătorile de iarnă să rămâne în aceeași marjă în ceea ce privește rata de infectare”, a spus Ion Lungu.

El a recunoscut că anul 2020 este „un an sacrificat” și a solicitat sucevenilor să respecte regulile impuse de situația pandemică astfel încât după sărbătorile de iarnă să nu fie probleme deosebite în oraș.

Primarul a mai anunțat că municipalitatea sucevenă va distribui în oraș afișe de promovare a campaniei de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și că își dorește ca această campanie de vaccinare să se desfășoare în condiții normale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version