În spitalele din județul Suceava sunt internați 290 de pacienți Covid-19. În ATI Suceava sunt libere două paturi pentru pacienți Covid


Intră acum și în grupul de

În spitalele din județul Suceava sunt internate și diagnosticate cu Covid-19 un număr de 290 persoane și nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus .

Potrivit Prefecturii Suceava, în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp a fost externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 449 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 153 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 94 pacienți sunt în zona tampon și 202 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 153 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava 10 prezintă forme ușoare; 80 prezintă forme medii ale bolii; 45prezintă forme severe; 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 10 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 401 paturi libere, din care 75 pentru pacienți Covid-19, 235 în sectorul non-Covid și 91 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt 2  paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 24 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 58 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare, 41 prezentând forme medii, 8 forme grave și 2 pacienti în formă critică)  un sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt  internati 2 pacienti.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 33 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 29 prezintă forme medii și 4 forme grave, un sunt  persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (0  prezentând formă ușoară, 16 forme medii și 4 cu forme grave) și un sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare și 11 prezentând forme medii) și  un sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 27 locuri în sectorul Covid.  

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 ( 8 cu forme ușoare și 1 persoana cu forme medii) nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16  locuri în sectorul Covid.    

La nivelul județului sunt disponibile 147 de locuri libere Covid și 103 locuri pentru zona tampon.

Potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județ au fost declarate vindecate de Covid-19 un număr de 13.446 de persoane.


Intră acum și în grupul de