Solduri cu abateri, constatate de comisarii Protectiei Consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a efectuat zilele acestea o serie de controale privind vânzările de soldare, promoţionale şi după caz vânzarea de lichidare. Potrivit directorului coordonator adjunct, Elena Oanea au fost controlaţi 31 operatori economici, la 30 dintre aceştia constatându-se abateri de la prevederile legale privind protecţia consumatorilor. Referindu-se la abaterile constatate, aceasta a exemplificat cu faptul că nu se specifică produsele sau sortimentele de produse care fac obiectul promoţiei, nu se specifică perioada promoţiei, nu se respectă reducerile anunţate, respectiv procentul reducerii.

„SC STEILMANN ROMANIA SRL Bucureşti, punct de lucru Suceava afişează reduceri de 40%. În realitate, reducerea nu se aplica tuturor produselor comercializate şi procentul de reducere afişat nu este respectat, acesta este de sub 40% , drept pentru care s-a aplicat o amenda in cuantum de 5000 lei”, a declarat Elena Oanea.

Un alt exemplu dat de directorul CJPC Suceava este cel al „SC AAV GROUP LIMITED SRL Bucureşti, punct de lucru Suceava ce avea afişat reduceri de preţ de 50%, însă acestea erau sub procentul anunţat, drept pentru care s-a aplicat o amendă în cuantum de 3000 lei”.

Elena Oanea mai spune că nu se respectă regulile privind publicitatea preţurilor, se practică reduceri fără ca acestea să se raporteze la preţul de referinţă practicat în spaţiul de vânzare, nu se barează preţul vechi, pe produse rămânând ambele preţuri inducând confuzie consumatorilor.

Astfel, în urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 30 sancţiuni contravenţionale dintre care 6 avertismente şi 24 amenzi în valoare de 70.500 lei şi totodată, s-au aplicat 29 măsuri de oprire temporară de la comercializare a produselor în valoare de 122.277 lei.


Intră acum și în grupul de