Zona de agrement ce va fi amenajata in apropierea Cetatii de Scaun ar putea fi cofinantata de Ministerul Turismului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cofinanţatea proiectului de amenajare a unei zone de agrement în apropierea Parcului Cetăţii de Scaun a municipiului ar putea fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat miercuri primarul Ion Lungu, care a precizat că a discutat în acest sens cu ministrul de resort, Elena Udrea. „Sperăm că va fi o contribuţie de 50 la sută din partea ministerului, urmând ca noi să asigurăm restul de bani”, a spus Lungu.

Zona de agrement urmează să fie amenajată pe o suprafaţă de 2,5 hectare de teren situată în apropierea Cetăţii de Scaun, care a fost transferată de la RA-APPS municipalităţii sucevene, în prezent pe acest teren fiind iazuri, o livadă, fâneţe, o terasă şi un teren de tenis.

Lungu a spus că această zonă de agrement ar urma să fie folosită în special de persoanele în vârstă întrucât se află la o distanţă mică de oraş, menţionând că se are în vedere realizarea unui debarcader, terenuri de sport, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică.

Terenul unde urmează să fie amenajată zona de agrement a fost transferat, în 2008, prin Hotărâre de Guvern, din proprietatea RA-APPS în cea a Primăriei Suceava.


Intră acum și în grupul de