Subprefectul Daniel Prorociuc despre lipsa examinatorilor la proba practică a examenului auto: Este regretabilă și a fost generată de lipsa de personal. Încercăm să suplimentăm numărul de examinatori, dar nu sunt excluse astfel de sincope nici în zilele următoare


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc, coordonatorul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a transmis, luni, că situația înregistrată la proba de traseu a fost generată de lipsa de examinatori și de o deficiență de comunicare cu fosta conducere interimară a serviciului.

„Fosta conducere a SPCRPÎV Suceava a informat lucrătorii serviciului că în data de luni, 4 ianuarie 2021, nu sunt persoane programate pentru susținerea examenului la proba practică”, a spus subprefectul.

Potrivit acestuia, în data de 4 ianuarie 2021, doi din cei patru examinatori existenți în cadrul serviciului au anunțat că intră în concediu medical, iar cei 70 de candidații din care 60 pentru categoria B și 10 pentru profesioniști,  nu puteau să fie atribuiți celor doi examinatori rămași, fiind mult peste capacitatea de examinare a acestora mai ales că examinarea unui candidat pentru categoria B durează cel puțin 25 de minute și cel puțin 45 de minute pentru categoriile C, C+E și D.

„Evidențiem faptul că Instituția Prefectului Județul Suceava, în vederea asigurării desfășurării în bune condiții a activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a făcut toate demersurile instituționale pentru acoperirea deficitului de personal existent”, a arătat subprefectul.

El a spus că în acest sens, a fost solicitat Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un număr de 6 polițiști pentru asigurarea continuității activității de examinare la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Începând cu data de miercuri, 6 ianuarie 2021, va fi delegat un polițist din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București, pentru a sprijini activitatea serviciului, urmând a fi identificați și alți examinatori în vederea asigurării continuității activității.

„Vă  informăm că prin ordin al prefectului s-a suspendat activitatea pentru examinarea la proba practică a candidaților care erau programați în data de 4 ianuarie 2021 în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Persoanele programate în data de 4 ianuarie, urmează să fie reprogramate pentru zilele de 9-10 ianuarie 2021. De asemenea, s-a dispus suspendarea în perioada 5 – 8 ianuarie a examinărilor pentru categoriile A,  C, C+E și D. Precizăm că în situația în care în zilele de 5-8 ianuarie 2021 vor exista persoane care nu vor putea fi examinate, acestea vor fi reprogramate ulterior”, a mai spus Daniel Prorociuc.

El și-a exprimat regretul pentru disconfortul cetățenilor în raport cu activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava și îi asigurăm că vom continua să întreprindem toate demersurile instutuționale în vederea normalizării activității.


Intră acum și în grupul de