Primarul Ion Lungu anunță noi linii de autobuze în cartierele Laniște și Aleea Dumbrăvii și modificarea traseului liniei 15: După venirea tuturor autobuzelor electrice vor fi înființate și alte noi rute


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri că, urmare a venirii celor 10 autobuze electrice mici se înființează noi linii de transport în cartiere care nu au avut transport public.

„Transportul public, chiar dacă este ineficient pe anumite linii din oraș, el trebuie să funcționeze”, a spus primarul.

El a arătat că în acest sens s-a înființat o linie nouă, linia 23, în cartierul Laniște.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 5 ianuarie 2021

„Din păcate, până acum, în cartierul Laniște nu am avut transport public local. Acolo este și o mare problemă: străzile sunt foarte înguste și am găsit o soluție cu aceste autobuze mici”, a spus Lungu.

Astfel, se înființează linia 23 cu 20 de stații care pornește de pe strada Gheorghe Cozorici, continuă pe strada Traian Popovici și Eroilor.

Primarul a mai spus că linia 26 din Aleea Dumbrăvii, unde este un cartier, s-a înființat și va avea 25 de stații.

Mai mult, se modifică traseul liniei 15 care merge din Burdujeni-sat spre strada 22 Decembrie va continua și pe strada Dobrilă Eugen.

„Așteptăm să vină și restul mijloacelor de transport, încă șapte autobuze electrice mici și 15 mari și se vor înființa noi rute. Toți cetățenii municipiului Suceava trebuie să beneficieze de transport public chiar dacă în anumite zone este ineficient”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de