S-a stins din viata legendara mezzosoprana Irina Arhipova


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Joseph Schmidt deplânge dispariţia legendarei mezzosoprane a Rusiei, Diva Irina Arhipova, care s-a stins vineri dimineaţă, la ora 5:00, la vârsta de 85 de ani, la spitalul Botkin din Moscova. Nu a fost specificată încă cauza decesului.

Celebra mezzosoprană Irina Arhipova, a interpretat rolurile de referință scrise pentru vocea de mezzosoprană și contralto pentru mai bine de 4 decade începând cu anul 1956, când s-a alăturat companiei de la Bolshoi Theatr. A apărut în fața marelui public iubitor de operă din toate teatrele mari ale lumii de la Teatro alla Scala, la Metropolitan Opera New York, de la Gran Teatre Liceu de Barcelona la Teatro Colon de Buenos Aires, Wiener StaatsOper, Opera Garnier Paris sau Opera Națională Română din București.

“Sunt profund îndurerat. Cuvintele nu îmi sunt de nici un ajutor în a-mi exprima durerea pe care o simt în acest moment. O pierdere grea, un moment dificil pentru scena liricii internaționale unde Irina Arhipova a strălucit alături de cele mai mari nume ale lumii. Destinul mi-a oferit șansa de a o întâlni în ianuarie 2007 la Moscova, în ocazia concertului pe care l-am susținut la invitația Fundației Irina Arhipova… am stat la masă cu zeii!”, declară Andras Chiriliuc, preşedintele Asociaţiei „Joseph Schmidt”.


Intră acum și în grupul de