Lucian Harșovschi: Suntem pregătiți pentru a doua etapă a vaccinării anti COVID-19. Centrele de vaccinare sunt în patru săli de sport, la Iulius Mall și la Ambulatoriul SJU Suceava. Se estimează că se vor vaccina în municipiu peste 21.000 persoane


Intră acum și în grupul de

Reprezentantul municipalității sucevene în Nucleul local de Coordonare a Centrelor de Vaccinare anti COVID-19, viceprimarul Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că municipiul Suceava este pregătit pentru etapa a doua a vaccinării care începe în 15 ianuarie.

El a spus că centrele care vor fi amenajate de Primărie și în care se vor putea face vaccinările sunt sălile de sport de la Școala Gimnazială Nr. 9 din Obcini, Colegiul Național “Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Burdujeni, Școala Gimnazială Nr. 7 din Ițcani.

La acestea se adaugă un centru de vaccinare în incinta Iulius Mall și unul la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou”.

 Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că în cadrul Primăriei municipiului Suceava a fost realizat un sondaj privind intenția de vaccinare din care a rezultat că aproape 70 la sută dinte angajați vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

El a arătat că sunt servicii din cadrul cărora, în procent de 100%, angajații vor să se vaccineze, considerând că este singura modalitate prin care se poate opri pandemia, respectiv angajații de la Proiecte Europene, Asociații de Proprietari, Ecologizare, Administrare Străzi, precum și cei de la Transport.

Potrivit lui Harșovschi la nivelul întregii primării, majoritatea angajaților vor să se vaccineze, în procent de 67,74 %.

De asemenea, întreaga conducere a primăriei se va vaccina, în procent de 100% , respectiv primar, viceprimari și secretar general.

În etapa a doua de vaccinare care începe în 15 ianuarie se estimează că se vor vaccina 113.949 persoane din județul Suceava din care 21.320 din zona municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de