Sindicaliștii din sănătate și asistență socială din Suceava protestează față de înghețarea veniturilor și au cerut respectarea legislației scandând: „Demnitate pentru Sănătate”


Intră acum și în grupul de

Un număr de 100 de reprezentanți ai SANITAS Suceava au participat, marți, la un protest în fața Palatului Administrativ din Suceava cerând respectarea legii.

La miting ar fi dorit să participe mai mulți salariați, dar regulile din starea de alertă au permis doar  maximum 100 de persoane, cu păstrarea distanței de un metru între participanți și a măsurilor de protecție sanitară.

Nemulțumirile salariaților din sănătate și asistență socială au apărut după aprobarea la finalul lunii decembrie a OUG nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Protest la Prefectura Suceava

Federația SANITAS e sătulă de promisiuni si a iesit in strada

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Salariații din sănătate și asistență socială cer aplicarea prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, stabilirea sporului de condiții prin raportare la salariul de bază aflat în plată, acordare stimulentului de risc salariaților din sistemul de asistență socială.

„Suntem hotărâți să nu mai tolerăm atitudinea guvernanților. Nu cerem pomană. Nu cerem drepturi necuvenite, nici premii nici medalii. Vrem ca legea 153 din 2017 să fie respectată”, au arătat liderii sindicali.

Totodată, aceștia au cerut dreptate pentru angajații din sistemul de sănătate pe care îi reprezintă arătând că la patul pacientului sunt o echipă șu nu doar medici și asistenți.

„Demnitate pentru Sănătate!” și „Muncim, nu cerșim!”, au scandat participanții.

Aceștia au ținut un moment de reculegere în memoria angajaților din sistemul sanitar din județul Suceava, dar și din țară care au murit ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2.

Totodată, sindicaliștii s-au întors cu spatele la Palatul Administrativ pentru a transmite atitudinea lor față de guvernanți


Intră acum și în grupul de