Primarul Ion Lungu anunță că așteaptă ca mobilierul pentru centrele de vaccinare din municipiu să ajungă joi: Eu încerc să fiu optimist că până la sfârșitul săptămânii aceste centre pot fi operaționale


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea a lansat procedură de achiziții în regim de urgență pentru dotarea centrelor de vaccinare din municipiu și că speră ca acestea să devină operaționale până la sfârșitul săptămânii.

„Ne punem cu toții speranțe în acest vaccin”, a declarat primarul Ion Lungu care consideră că acesta ar putea pune capăt pandemiei.

El a arătat că în continuare vor trebui respectate măsurile de distanțare fizică și de protecție sanitară.

Primarul a spus că municipalitatea a acționat pentru pregătirea campaniei de vaccinare și că s-au definitivat cele cinci centre din municipiu.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Centrele de vaccinare sunt amenajate în sălile de sport de la Școala Gimnazială Nr. 9 din Obcini, Colegiul Național “Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Burdujeni, Școala Gimnazială Nr. 7 din Ițcani, dar și la Iulius Mall.

Primarul a  menționat că dacă inițial s-a discutat să fie amenajat centru de vaccinare și la sala de sport a LPS s-a renunțat pentru că acolo se desfășoară meciuri de handbal în divizia națională.

Ion Lungu a spus că Primăria Suceava a declanșat procedura de achiziție în regim de urgență a mobilierului necesar amenajării acestor centre de vaccinare, cu circa 64.000 de lei și a precizat că are speranța că în cursul zilei de joi, cu o zi înaintea începerii campaniei de vaccinare faza a doua, vor veni aceste echipamente.

„Noi dotăm și punem la dispoziție aceste spații. Cei de la DSP au stabilit circuitele, iar în măsura în care vor veni dotările le vom supune autorizării. Eu încerc să fiu optimist că până la sfârșitul săptămânii aceste centre pot fi operaționale”, a spus primarul.

El a adăugat că urmează apoi responsabilitatea DSP Suceava de a asigura personalul medical în aceste centre de vaccinare.

„Primăria Suceava și-a făcut datoria cu celeleritate în amenajarea acestor centre de vaccinare”, a subliniat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de