Prefectul de Suceava a anunțat că în județ vor funcționa 22 de centre de vaccinare anti COVID-19, și nu 30 cum se preconizase inițial. Circa 30 la sută dintre angajații din domenii cheie vor să se vaccineze


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, miercuri, că în faza a doua a vaccinării, în județ vor fi operaționalizate 22 de centre de vaccinare în 16 localități cu mai multe linii și nu 30 așa cum se anunțase inițial.

El a spus că până miercuri s-au vaccinat în județ 2975 de cadre medicale din cele aproximativ 8000 și că acest proce va continua.

Moldovan a remarcat că din 27 decembrie și până acum s-au  vaccinat aprope 3000 de persoane în județ.

„Este un proces voluntar, necondiționat. Dorința noastră este să dăm posibilitatea tuturor persoanelor din județul Suceava care doresc să se vaccineze să o facă în condiții de siguranță din punct de vedere medical. Decizia vaccinării este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a spus prefectul.

El a arătat că își dorește ca să fie cât mai multe persoane din județul Suceava să ia această decizie.

„Să fie informați corect și să decidă în cunoștință de cauză”, a spus Moldovan.

Prefectul judetului Suceava – conferinta de presa

LIVE – Prima conferință de presă din 2021 a prefectului Alexandru Moldovan!!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 13 ianuarie 2021

Prefectul a mai declarat că pentru faza a doua care va debuta vineri, inițial s-a anunțat că vor exista 30 de centre de vaccinare în 16 localități, dar că în urma analizelor s-a optat pentru 22 de centre.

„Vrem să organizăm mai multe fluxuri de vaccinare în fiecare centru astfel încât să existe și o eficiență a acestor centre de vaccinare”, a spus Moldovan.

El a menționat că din cele șapte spitale din județ, șase vor rămâne cu centre de vaccinare și pentru faza II și faza III, iar doar la Spitalul Municipal Vatra Dornei nu va avea centru din cauze determinate de o chestiune de logistică.

Prefectul a mulțumit spitalelor că își mențin deschise aceste centre de vaccinare.

Alexandru Moldovan a arătat că sunt în curs de operaționalizare 22 de centre de vaccinare în 16 localități și că în municipiul Suceava vor fi cinci centre cu patru echipe de vaccinare pe centru și se estimează că vor putea fi vaccinate 21.320 de persoane.

La Rădăuți vor fi două centre cu patru echipe, la Fălticeni-un centru cu cinci echipe, la Câmpulung Moldovenesc-un centru cu cinci echipe, municipiul Vatra Dornei-un centru cu trei echipe.

În ceea ce privește persoanele care se vor vaccina în etapa a doua, prefectul a arătat că potrivit catagrafierii DSP Suceava în județ sunt 113.946 de persoane cu vârste peste 65 de ani, iar în centele sociale sunt 1.500 de angajați și 2.200 de beneficiari.

Totodată, în ceea ce privește lucrătorii care desfășoară activități cheie din domeniile esențiale au fost identificați 24.063 de persoane din care doresc vaccinarea  7.778 de persoane, reprezentând circa 30 la sută.

Din instituțiile publice sunt 6.059 de persoane care fac parte din personal cheie din care doresc vaccinare 2.603 de persoane, respectiv 42, 96 la sută.

Din domeniu apărării, siguranței naționale și autorității judecătorești sunt 3.108 persoane în poziții cheie din care 651 doresc vaccinarea reprezentând, 20,95 la sută.

Prefectul a mai spus că în ceea ce privește personalul din zona transporturi doresc să se vaccineze 63,75 la sută, din învățământ-41,09 la sută, iar din mass media-56,06 la sută.


Intră acum și în grupul de