Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi anunță că parcările de pe Aleea Trandafirilor și de pe strada Anastasie Crimca intră, de sâmbătă, în regim de parcare cu plată


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, joi seara, că de sâmbătă, 16 ianuarie, parcările amenajate de municipalitate pe Aleea Trandafirilor și pe strada Anastasie Crimca intră în regim de parcare cu plată.

El a precizat că Primăria Municipiului Suceava administrează parcări cu plată în care funcționează sistemul de autotaxare.

Viceprimarul a spus că în anul 2020, în oraș au funcționat 11 parcări cu plată, dintre care nouă supraterane Piața Centrală, Magazin Bucovina, Hotel Bucovina, Ștefan cel Mare, IPJ, Dorna, Nicolae Bălcescu, Vasile Alecsandri, Vasile Bumbac și cele două parcări subterane de sub esplanada centrală.

Harșovschi a arătat că în ceea ce privește încasările, în 2020 au fost încasări totale de 943.627 lei (inclusiv din abonamente), spre deosebire de anul 2019, când încasările au fost în valoare de 874.496 lei. Parcarea de pe str. Ștefan cel Mare a fost cea mai solicitată, încasând 154.588 lei.

De asemenea, începând cu luna octombrie a anului 2019, plata s-a putut realiza și prin SMS, cu cardul bancar și prin intermediul aplicației, iar încasările prin SMS au fost de 16.784 lei, iar cu cardul 7.205 lei.

Alți 94.940 lei au fost încasați din plata taxei majorate pentru cei care nu și-au achitat locul de parcare, la care se mai adaugă 129.700 lei din cele 783 de amenzi aplicate de Poliția Locală.

De remarcat este că în 2020 încasările au fost mai mari ca în 2019 deși pe perioada în care municipiul Suceava a fost în carantină nu s-au perceput taxe pentru parcare.


Intră acum și în grupul de