Razie la „magazinele de vise” din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ştiut fiind faptul că “magazinele de vise” îşi desfăşoară activitatea noaptea, luni seară poliţiştii, împreună cu cei de la Crimă Organizată şi comisarii Gărzii Financiare au făcut o „vizită” nocturnă prin aceste spaţii. „În baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 6 din 10 februarie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava şi B.C.C.O. Suceava, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare au efectuat o serie de controale în locaţiile destinate vânzării acestor produse”, precizează inspectorul Gabriel Panţiru, din cadrul IPJ Suceava.

Potrivit acestuia pe raza judeţului, au fost identificate 11 locaţii destinate comercializării plantelor etnobotanice, fiind verificate doar 6 dintre acestea pentru că restul erau închise.

Poliţiştii au ridicat în vederea distrugerii 223 g de substanţe, în valoare de 3.950 lei şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere de droguri de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu”.

Începând de luni, 15.02.2010, este interzisă comercializarea şi consumul plantelor şi substanţelor prevăzute în ordonanţa menţionată. Totodată, în decurs de 10 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, proprietarul, posesorul şi deţinătorul cu orice titlu al plantelor şi substanţelor interzise are obligaţia să distrugă pe cheltuiala proprie, cu respectarea prevederilor legale plantele şi substanţele pe care le deţine.

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul plantelor şi substanţelor prevăzute de ordonanţa de urgenţă sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 143/2000, cu modificările şi completările ulterioare.


Intră acum și în grupul de