CJ Suceava face credit pentru obiective precise (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru a nu exista restricţii privind cofinanţarea proiectelor judeţene şi ale localităţilor din judeţ, specialişti ai CJ Suceava împreună cu reprezentanţi ai CEC analizează o strategie în vederea angajării unui împrumut bancar, urmând ca apoi să fie efectuată o licitaţie.

Şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, a precizat marţi că sunt foarte multe domenii pentru care există asigurată finanţare prin programe ale Uniunii Europene atât în domeniul infrastructurii, în domeniul economic, în domeniul agricol, în domeniul culturii şi turismului.

Potrivit preşedintelui CJ, instituţia pe care o conduce intenţionează să acceseze fonduri prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova pentru lucrări de modernizare a drumurilor spre frontieră şi de amenajare a punctelor de trecere a frontierei, iar prin PNDR mai multe localităţi din judeţ vor să acceseze fonduri pentru construcţia de drumuri pentru căruţe şi tractoare în vederea scoaterii acestora de pe drumurile europene şi naţionale. „Creditul va fi făcut pentru obiective precise”, a spus Flutur.

Flutur a mai explicat că, în prezent, gradul de îndatorare al CJ Suceava este mic, având un împrumut de 7 milioane de lei care a fost folosit pentru lucrări la drumuri judeţene şi o parte din creditul angajat pentru proiectul judeţean de utilităţi.


Intră acum și în grupul de