Frontieristii au confiscat tigari moldovenesti de peste 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în trafic un cetăţean din Straja, care transporta 2.500 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, în valoare de peste 10.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră, în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat o acţiune pe linia combaterii traficului de ţigări, oprind în trafic un autoturism marca „BMW”, condus de U. Dănuţ, în vârstă de 20 de ani, domiciliat în Straja.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra mijlocului de transport, şi au descoperit că şoferul transporta 2.500 pachete de ţigări marca „ Doina”, de provenienţă R. Moldova, fără documente legale de provenienţă.

Ţigările în valoare de 10.250 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Şi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la P.T.F. Vicov au găsit ţigări de contrabandă într-un autoturism marca „BMW”. Astfel, marţi, la P.T.F. Vicov, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „BMW” B. Vasile, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Vicovu de Sus.

În urma verificării amănunţite asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la control, între spătarul banchetei din spate şi peretele despărţitor al portbagajului, un număr de 1.026 pachete de ţigări marca „ Viceroy”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 4.227 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de