Aproape 950 de suceveni s-au vaccinat luni împotriva Covid-19. Alți peste 6.500 de suceveni s-au programat la vaccinare în prima săptămână a etapei a doua, toate locurile de vaccinare din Suceava fiind ocupate


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de ieri 18 ianuarie, 941 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19, dintre care 856 doza I iar 85 doza a II-a, a arătat Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean.

Potrivit lui, distribuția pe centre de vaccinare e următoarea:

  • Spital Județean Suceava – 396
  • Spital Municipal Rădăuti – 144
  • Spitalul Municipal Fălticeni – 144
  • Spital Municipal Câmpulung Moldovenesc – 126
  • Spitalul Orășenesc Gura Gumorului – 113
  • Spitalul Orășenesc Siret – 48

De menționat că până în momentul de față, în centrele de vaccinare din județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 4846 persoane.

În același timp, pentru data de 19 ianuarie, adică în Etapă a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale s-au înscris 853 persoane în vederea vaccinării împotriva Sars-Cov2.

Dinu Sădean a precizată că în judeţul Suceava, pentru următoarele 7 de zile au fost programate 6.544 locuri de vaccinare. În municipiul Suceava gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile.

Reamintim că sucevenii au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuți, Gură Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni.

Sursa citată mai menţionează că în judeţul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare ( Spital Județean Suceava, Spital Municipal Rădăuți, Spital Municipal Fălticeni, Spital Municipal Câmpulung, Spital Orășenesc Gură Humorului, Spital Orășenesc Siret și Sala de sport a Liceului Ion Luca Vatra Dornei), şi o capacitate zilnică de vaccinare de 420 persoane cu prima doză şi cu rapel.

Acțiunea de vaccinare cu echipa mobilă continuă marți în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și în Centrele de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică  Costâna și Zvoriștea .

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamică solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv.


Intră acum și în grupul de