IPS Calinic abordează subiectul firmelor și ONG-urilor din coordonarea directă sau indirectă a Arhiepiscopiei sau care aparțin personalului bisericesc: Sunt în inventariere și evaluare. De la venirea mea ca episcop au fost înființate două firme, una de pelerinaj religios și asigurări și alta de servicii funerare


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a precizat, vineri, la solicitarea unui credincios, că de la instalarea sa în funcție la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au fost înființate două firme, una care oferă servicii de pelerinaj religios și asigurare, iar o alta pentru servicii funerare.

Ierarhul a fost întrebat despre numărul de societăţi comerciale care sunt sub coordonarea Arhiepiscopiei, direct sau indirect, câte societăţi comerciale sunt înregistrate pe numele personalului bisericesc (preoţi, călugări, lucrători ai Bisericii) sau în care personal bisericesc are calitatea de reprezentant legal sau administrator.

Totodată, IPS Calinic a fost întrebat și despre numărul de proiecte cu finanţare nerambursabilă care au fost depuse sau sunt în curs de evaluare de aceste societăţi sau de Arhiepiscopie.

Mai mult, acesta a cerut să se publice lista cu toate societăţile comerciale aflate sub umbrela Arhiepiscopiei, a mănăstirilor şi a lăcaşelor de cult.

În răspuns, IPS Calinic a apreciat atenta preocupare privind activitățile economice ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ce reiese şi din modul imperativ prin care petentul solicită enumerarea acestora.

„De la venirea mea ca episcop, începând cu 26 iulie 2020, plecând de la nevoile interne ale Arhiepiscopiei, au fost înființate două societăți, care au ca obiect de activitate servicii de pelerinaj religios și asigurare, respectiv servicii funerare”, a precizat IPS Calinic.

În ceea ce privește alte societăți comerciale, întreprinderi individuale sau ONG-uri (fundații, asociații etc.), și proiectele derulate prin acestea sau de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, la care respectivul face referire, IPS Calinic spune că acestea se numără printre realizările vrednicului de pomenire Pimen Arhiepiscopul.

„Suntem într-un proces de evaluare, respectiv de inventariere a informaţiilor la nivel de eparhie”, a precizat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de