Peste 10.300 de suceveni au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar săptămâna viitoare sunt programate la vaccinare peste 7000 de persoane. Mai sunt locuri libere pentru vaccinare doar la Siret și Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a anunțat, sâmbătă, că în cursul zilei de vineri s-au vaccinat în județul Suceava împotriva COVID-19 un număr de 1.287 persoane din care 510 la SJU Suceava, 203 la Spitalul Municipal Rădăuți, 144 la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, „26 la Spitalul Siret, câte 114 la spitalele din Fălticeni și Gura Humorului și 76 la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei.

Ea a menționat că echipa mobilă de vaccinare a efectuat în perioada 18-22 ianuarie un număr de 432 de vaccinări împotriva COVID-19 la beneficiarii din Centrele de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, Zvoriștea  și Costâna.

Până în momentul de față, în total, în  județul Suceava s-au vaccinat împotriva COVID-19 un număr de 10.302 persoane.

Pentru data de  23 ianuarie în etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale s-au înscris 976 persoane în vederea vaccinării.

În judeţul Suceava pentru următoarele 7 de zile au fost programate pentru vaccinare împotriva COVID-19 un număr de 7.058 persoane.

Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile, singurele centre de vaccinare unde mai sunt sloturi disponibile fiind cele de la Spitalul orăşenesc Siret şi cel de la Stadion Vatra Dornei.

În judeţul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare 8 centre de vaccinare ( Spital Județean Suceava, Spital Municipal Rădăuți, Spital Municipal Fălticeni, Spital Municipal Câmpulung, Spital Orășenesc Gura Humorului, Spital Orășenesc Siret, Spitalul Municipal Vatra Dornei și Sala de sport Stadion  Vatra Dornei), cu o capacitate zilnică de vaccinare de 480 persoane cu prima doză şi cu rapel.

Programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv.


Intră acum și în grupul de