Cercetarile in cazul dublului asasinat de la Siret se afla in impas (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dublul asasinat care a zguduit localitatea Siret din judeţul Suceava în urmă cu 3 zile rămâne deocamdată fară soluţii. Chiar dacă la faţa locului s-a deplasat o întreagă armată de oameni specializaţi în rezolvarea unor astfel de incidente, până acum nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Totuşi cercetările sunt continuate sub coordonarea unei echipe trimise tocmai de la Bucureşti. Au venit specialiştii de la “capitală” au luat probe, au făcut măsurători … iar cercetările continuă.

Până în momentul de faţă, tot ceea ce se ştie cu siguranţă e că procurorii urmăresc două piste în ceea ce priveşte mobilul asasinatului: o reglare de conturi între afacerişti sau jaful. Ultima dintre probabilităţi vine şi după ce în urma audierilor s-a stabilit că din locuinţa în care a avut loc macabrul asasinat lipseşte o sumă importantă de bani. Acest lucru însă nu demontează ipoteza unor datorii mai vechi pe care valutistul siretean Vasile Adrian Hriţcu, cunoscut ca om de afaceri care are legături cu mai multe persoane ucrainene, le-ar fi înregistrat faţă de creditori de peste hotare.

Vasile Hriţcu al cărui soţie şi fiică au fost ucise miercuri în Siret crede că mobilul crimei a fost jaful, arătând că i-au dispărut din casă 12-13.000 de euro, menţionând că a vorbit cu soţia sa la telefon care i-a spus că au venit la uşă două persoane ce vorbeau în limba ucraineană. Hriţcu a declarat, vineri, presei, că miercuri se afla la Suceava la un control medical împreună cu băiatul său şi că a vorbit cu soţia sa la telefon care i-a spus că la uşa apartamentului lor au venit două persoane „cu care nu se poate înţelege” acestea vorbind în limba ucraineană.
Întrebat dacă el crede că ucigaşii sunt din Ucraina, Hriţcu a spus că limba ucraineană este folosită şi de locuitori din satele din apropiere. El crede că mobilul crimei a fost jaful, menţionând că nu are duşmani şi că i-au dispărut din casă 12-13.000 de euro şi a negat că ar fi implicat în contrabandă cu ţigări.

În ceea ce priveşte autorul sau autorii execuţiei mafiote nu se poate încă spune nimic. Presupunerile sunt multe şi fiecare vecin îşi crează propriul scenariu care ar putea explica cele întâmplate.

Există declaraţii ale unor martori oculari ce ar fi văzut două persoane mascate ieşind din bloc precum şi tuburile cartuşelor folosite în timpul execuţiei. Sunt corpurile neînsufleţite ale femeii şi fetiţei de doar 6 ani neîmpliniţi care au fost ucise fără nici o vină şi o mulţime de întrebări.

Până când cazul va fi rezolvat, la baza cercetărilor rămân supoziţiile şi pregătirea familiei îndoliate de a se despărţii de cei dragi. Bărbatul să-şi îngroape soţia şi fiica cea mică, iar băiatul de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, să-şi ia la revedere pentru totdeauna de la cea care i-a dat viaţă şi de la surioara lui cea dragă.

Înmormântarea urmează a avea loc în acest week-end, în localitatea Bălineşti.


Intră acum și în grupul de