Prezenta virusului pandemic, confirmat la un batran din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Institutul Cantacuzino a confirmat joi, prezenţa virusului AH1N1 la un bărbat în vârstă de 73 ani, cu boli cronice asociate, cu domiciliu în zona Suceava rural. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, pacientul a fost internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu tratament specific antiviral.

La nivel de ţară, în ultimele 24 ore au fost confirmate doar două cazuri de gripa cu virus A/H1N1 pandemic, cel din judeţul nostru şi unul în Bistriţa Năsăud, dar şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu a avertizat că se aşteaptă un nou val în perioada marie-aprilie, aşa că îi îndeamnă în continuare pe suceveni să se vaccineze.

Din cele 73.000 de doze repartizate de Ministerul Sănătăţii, de la începutul campaniei de vaccinare şi până pe 14 februarie au fost folosite doar 38.016 doze.

Numărul total de cazuri confirmate până în prezent în ţară este de 7001, din care 214 sunt din judeţul Suceava. Cât privesc decesele înregistrate, acestea sunt în număr de 122 cu 11 la Suceava.


Intră acum și în grupul de