Flutur vrea ca holul Palatului Administrativ sa transmita un „puternic mesaj turistic”


Intră acum și în grupul de

În urma întâlnirii dintre preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi reprezentanţii asociaţiilor de turism din judeţ, s-a stabilit ca parterul Palatului Administrativ să găzduiască câteva birouri pentru promovare turistică. În acest sens, şeful deliberativului judeţean a anunţat vineri că unele birouri de la parterul clădirii vor fi eliberate pentru a putea fi amenajate şi folosite de angajaţii instituţiei care vor avea ca atribuţii promovarea turistică şi informarea turiştilor. „Vrem ca holul de la parterul Palatului Administrativ să fie amenajat de o asemenea manieră încât să aibă un mesaj turistic puternic. Astfel, la parterul clădirii vor fi puncte de informare, expoziţii, precum şi birouri de turism”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Amintim că în momentul de faţă, în holul de la primul nivel al Palatului Administrativ, a fost construită o casă ţărănească cu prispă, iar la al doilea nivel o prispă ţărănească stilizată, în care sunt prezentate obiecte meşteşugăreşti şi costume populare din Bucovina.

Pe de altă parte, Flutur a mai arătat că la solicitarea reprezentanţilor asociaţiilor de turism din judeţul Suceava, instituţia pe care o conduce se va asocia cu aceste structuri în vederea întocmirii unei strategii de dezvoltare a turismului în judeţul Suceava. „Sunt de acord cu această asociere, numai cu o singură condiţie. Vreau ca în această asociaţie să fie reprezentate toate zonele din judeţ, nu numai cele din fosta Bucovină. Să fie prezenţi şi cei din Fălticeni şi cei din Mălini sau din alte localităţi cu obiective turistice”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

El a mai spus că strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Suceava ar trebuie realizată strict de Consiliul Judeţean şi asociaţiile de turism locale şi nu „de diverse firmuliţe care nu cunosc foarte bine realităţile din judeţ”.


Intră acum și în grupul de