Președintele Gheorghe Flutur a avut întâlniri cu mai mulți miniștri pentru asigurarea finanțării unor investiții, de la spitalele de boli infecțioase și de copii din Suceava la Tabăra Internațională Bucșoaia sau finanțarea construcției de autostrăzi și centuri ocolitoare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit în cursul zilei de luni cu mai mulți miniștri pentru a susține proiectele necesare județului Suceava la conturarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021

 Președintele Flutur a declarat că a avut o întâlnire la Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu ministrul Cseke Attila arătând că a depus din nou documentația de solicitare și susținere a construirii Spitalului de Copii și a unui Spital de Boli Infecțioase la Suceava, precum și a unui pasaj subteran care să lege pavilioanele Spitalului Vechi de Spitalul Nou.

El a reamintit că pentru construirea celor doua noi spitale a depus încă de anul trecut documentația la Compania Națională de Investiții (CNI).

Totodată, el a spus că a discutat și despre memorandumul pentru investiția de la Tabăra de la Bucșoaia, precizând că Ministerul Tineretului și Sportului a preluat de la orașul Frasin terenul și construcțiile vechi și a depus deja un proiect pentru construcția de noi pavilioane, modernizarea celor vechi și realizarea unei baze sportive.

„Tot aici am readus în atenție necesitatea realizării Sălii Polivalente din municipiul Suceava, o investiție de care sucevenii au foarte mare nevoie, dar care a tot fost amânată”, a spus Flutur.

El a avut la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o întrevedere cu ministrul Barna Tanczos căruia i-a propus și și-a arătat disponibilitatea pentru înființarea și derularea unui program pentru împădurirea terenurilor degradate, care ar putea să se desfășoare în cadrul unui parteneriat al Consiliului Județean Suceava cu primăriile din județul Suceava care au astfel de terenuri.

Președintele Flutur a prezentat modelul unui proiect similar care s-a desfășurat în județul Suceava în perioada 2008-2012 când s-a reușit să împădurirea a câteva sute de hectare de terenuri degradate.

„Am avut o întâlnire la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu domnul ministru Cristian Ghinea, împreună cu domnul senator USR PLUS, George Mîndruță, ocazie cu care am solicitat și adus argumente pentru finanțarea din fonduri europene a Autostrăzii A7 București-Suceava-Siret, a Autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș și a centurilor pentru mai multe orașe și municipii din județul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a depus și un memoriu în vederea finanțării cu fonduri europene a unor proiecte de tipul Poli de Dezvoltare Turistică, așa cum este asocierea dintre Consiliul Județean Suceava cu localități din județul Suceava- stațiuni turistice de interes național, prin care se dorește accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii în turism.

„Am în vedere dezvoltarea infrastructurii de căi ferate, introducerea de trenuri pentru turiști sau punerea în valoare a unor obiective cu un potențial turistic însemnat: Salina Cacica, Tabără Bucșoaia, Herghelia Lucina, Hipodromul Rădăuți, Aerodromurile de la Floreni și Frătăuții Vechi”, a spus Flutur.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene prin viitoarele programe „Green Deal” pe mediu, președintele Flutur i-a prezentat lui Ghinea ideea unui proiect de reconversie a zonelor miniere și transformarea lor în zone de interes turistic pornind cu reabilitarea ecologică a zonelor cu mediul afectat exemplificând cu zone din județul Suceava care se pretează precum Leșul Ursului, Iacobeni, Fundu Moldovei, Crucea și Călimani.

Tot în cadrul acestui tip de programe de mediu, Gheorghe Flutur i-a sugerat ministrulu să aibă în vedere finanțarea unor parcări acoperite cu vegetație.

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur urmează să se întâlnească în zilele următoare și cu alți miniștri.


Intră acum și în grupul de