Ion Lungu spune că centrele de vaccinare amenajate de Primăria Suceava sunt autorizate de DSP și că vor intra în funcțiune când decide INSP și în funcție de numărul de doze de vaccin care ajung în țară


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că centrele de vaccinare comunitare amenajate de Primărie sunt autorizate de DSP Suceava și că vor intra în funcțiune când va decide INSP, dar și în funcție de numărul de doze de vaccin care ajung în țară.

„Sunt destul de îngrijorat de cum evoluează lucrurile în ceea ce privește pandemia la nivel mondial, la nivel național. Iată că și în orașul nostru s-au descoperit persoane infectate cu noua tulpină”, a spus primarul.

El a arătat că în ceea ce privește pregătirea pe care a făcut-o municipalitatea la centrele de vaccinare, au fost pregătite cele cinci centre de vaccinare din municipiul Suceava.

„Avem autorizație de funcționare de la DSP. Sunt trimise autorizațiile de funcționare la Institutul Național pentru Sănătate Publică și atunci când vor da ei aprobare automat se deschid aceste centre și se repartizează persoane pentru a fi vaccinate”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că nu s-a întâmplat încă acest lucru mai ales că la nivel național și internațional firma Pfizer a întârziat să livreze vaccinuri.

„Nu sunt vaccinuri suficiente și, ca atare, nu sunt deschise efectiv aceste centre din cauza lipsei dozelor necesare de vaccin. După estimările noastre și am discutat și cu DSP, vom avea efectiv funcționale aceste centre la începutul lunii februarie”, a spus Lungu.

El a subliniat că Primăria și-a făcut datoria.

„Noi le-am pregătit la timp, le-am autorizat, dar deschiderea nu depinde de noi, ci de Ministerul Sănătății, de INSP”, a explicat primarul.

El a ținut să precizeze că prioritatea zero este să se vaccineze cât mai mulți suceveni, dar că la fel de important este și păstrarea în continuare a regulilor de protecție sanitară.


Intră acum și în grupul de