IPS Calinic va merge la Brodina de Sus pentru a stabili locul unde se va ridica o nouă biserică în locul celei mistuite de un incendiu


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că în curând va merge la Brodina de Sus pentru a stabili locul unde va fi construită o nouă biserică în locul celei mistuite de incendiu.

O credincioasă din Brodina de Sus care este plecată peste hotare i-a transmis Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților că a văzut „cu tristeţe şi amar”cum se topea şi ardea locul unde a fost botezată, unde a crescut, unde a învăţat cultura şi respectul credinţei ortodoxe și că nu va rămâne indiferentă la donaţii și că este sigură că vor face la fel şi alţi fraţi, veri, vecini sau cunoştinţe, de asemenea plecaţi peste hotare. „Urmăresc tot ce este legat de a reconstrui un nou sfânt lăcaş de cult. Astfel, am aflat cu tristeţe în suflet că se discută despre schimbarea locului de recontrucţie a bisericii. Acest lucru mă îndurerează, întrucât în acel loc este multă istorie şi are o semnificație aparte pentru comunitate noastră. În acel loc a fost primul lăcaş de cult de la noi din comunitate, încă din anii 1800. De atunci au fost construite 4 lăcaşuri de cult pe acel loc, tot fiind mărită biserica. În acel loc s-au rugat străbunii noştrii. Nu înţeleg de ce se doreşte ştergerea acestei istorii? Motivul «greu de ajuns cu utilajele de construcţie în acel loc» mi se pare neîntemeiat din următoarele motive: Sunt nenumărate exemple de construcţii în locuri mult mai inaccesibile şi toate se îndeplinesc cu voia şi ajutorul Domnului. Terenul nu este unul inaccesibil. Mă întreb cum s-a putut construi până acum în acel loc, dar acum deodată este imposibil? În acelaşi timp, majoritatea complesitoare a comunităţii nu își dorește strămutarea locului de cult. Vă rog să luaţi în seamă doleanţele comunităţii şi să ne sprijiniţi în acest demers”, a scris enoriașa.

IPS Calinic a răspuns că în curând se va deplasa la Brodina de Sus pentru ca împreună cu preotul paroh şi cu sătenii să fie stabilit locul cel mai potrivit.


Intră acum și în grupul de