Primarul Ion Lungu speră ca municipiul Suceava să rămână în „scenariul galben” pentru a se putea redeschide școlile cel puțin pentru elevii din clasele primare și din anii terminali


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat miercuri speranța că municipiul Suceava va rămâne în „scenariul galben” pentru ca din 8 februarie să fie redeschise școlile.

„Suntem la un pas de a ajunge din nou în „scenariul roșu”. De aceea fac în continuare apel la suceveni să respecte regulile legate de pandemie. Sigur că obosesc cu aceste apeluri ale mele, dar altă soluție nu avem decât purtatul măștii, păstrarea distanței fizice și igiena personală”, a spus primarul.

El a spus că Primăria Suceava este pregătită pentru începerea școlii, așa cum se preconizează, din data de 8 februarie.

„De aceea trebuie să ne mențiem în „scenariul galben” pentru a putea deschide școlile în sistem hibrid. Dacă mă întrebați pe mine, este obligatoriu să vină cei din clasele primare și cei din anii terminali, respectiv clasa a opta și a XII-a”, a declarat Ion Lungu.

El a menționat că rămâne în contact cu autoritățile sanitare și se va vedea mai departe ce se întâmplă în ceea ce privește evoluția epidemiei în oraș mai ales că s-a descoperit tulpina nouă a SARS-CoV-2 și în municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de