„Vaz” plin cu tigari, indisponibilizat la vama Siret


Intră acum și în grupul de

O maşină marca „Vaz” plină cu ţigări de contrabandă a fost indisponibilizată la vama Siret. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, un cetăţean ucrainean a încercat să introducă ilegal în ţară, 1.700 pachete de ţigări de provenienţă F. Rusă, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din judeţul Suceava în vederea obţinerii de profit ilicit.

Astfel, sâmbătă, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autourism marca „Vaz”, cetăţeanul ucrainean B. Georgii., în vârstă de 48 de ani.

În urma controlului amănunţit asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, în locaşul roţii de rezervă, sub şi în bancheta din spate şi sub preşurile din spate ale autoturismului, cantitatea de 1.700 pachete de ţigări de provenienţă F. Rusă.

Bunurile, în valoare de 7.021 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.

Totodată autoturismul marca „Vaz” a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de