Orest Onofrei: „Rezultatul referendumului este obligatoriu pentru clasa politica”


Intră acum și în grupul de

S-a găsit o chichiţă procedurală”, a declarat luni secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, făcând referire la faptul că în şedinţa Birourilor Permanente reunite s-a votat pentru amânarea punerii pe ordinea de zi a celor două Camere a înfiinţării Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Potrivit parlamentarului sucevean, această amânare a fost motivată de reprezentanţii opoziţiei de necesitatea unor negocieri prin care să se stabilească care va fi rolul comisie respective. „Nu poţi interzice punerea pe ordinea de zi a unei iniţiative parlamentare a unui grup parlamentar care a respectat procedurile”, a spus Onofrei.

El a arătat că reprezentanţii PNL s-au pronunţat tranşant împotriva parlamentului unicameral, iar PSD, prin Adrian Năstase, a dus în derizoriu referendumul consultativ prin care populaţia s-a pronunţat pentru un parlament unicameral, apreciind că referendumul a fost doar „un sondaj de opinie”.

Onofrei consideră că poziţia PNL şi PSD în acest caz este „un afront adus voinţei electoratului”. „Rezultatul referendumului este obligatoriu pentru clasa politică”, a conchis secretarul Senatului


Intră acum și în grupul de